«Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης

«Δρόμος Ιστορικών Καφέ»

Στο forum των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Λούκα της Ιταλίας, ο Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), Βασίλης Σταθάκης, παρουσίασε την πρότασή του να δημιουργηθεί μια νέα πολιτιστική διαδρομή, με την ονομασία «Δρόμος Ιστορικών Καφέ».
Η ιστορία των Καφέ της Ευρώπης -τόσο για την άυλη & υλική πολιτιστική κληρονομιά, την αρχιτεκτονική τους, όσο και για την φιλοσοφία τους, τις προσωπικότητες που φιλοξένησαν, τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν- προσφέρει πάντα αστείρευτο υλικό μελέτης.
Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής για το «Δρόμο Ιστορικών Καφέ» (μέχρι στιγμής) από 12 χώρες: Την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Αυστρία & τη Δανία.
Για τη νέα «Πολιτιστική Διαδρομή», αλλά και για τη φιλοξενία του 10ου διεθνούς συμβουλευτικού forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στις 7,8 & 9 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά, ο κ. Βασίλης Σταθάκης έχει ήδη προχωρήσει σε συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρία – Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα.
Επίσης στις 16.7.2018 έγινε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον κ. Βασίλη Σταθάκη ότι θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειές του, όπως και σε κάθε προσπάθεια που προάγει τη χώρα και συμβάλλει στη διεθνή της εικόνα.
Για το ίδιο θέμα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη είχε, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, την Πέμπτη 16 Μαϊου ο Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλης Σταθάκης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Νίκου Αναστασιάδη για το Διεθνές Συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά το 2020.
Ο κ. Σταθάκης κάλεσε επίσημα τον κ. Αναστασιάδη στο σημαντικότατο Διεθνές αυτό Forum, στο οποίο θα συμμετέχουν φορείς από το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και σύνεδροι από περισσότερες από 50 χώρες.
Ο κ. Αναστασιάδης, κατά τη συνάντηση, δήλωσε ευτυχής που είναι καλεσμένος σε μια τέτοιας σημασίας διοργάνωση, τόνισε την σπουδαιότητα της παράδοσης και του πολιτισμού, ως “γέφυρα” πόλεων, χωρών και ανθρώπων και δήλωσε πως θα είναι αρωγός στις μελλοντικές προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης.

Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;