ΚΑΦΕ ΚΗΠΟΣ

ΧΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Το Ιστορικό Καφέ «Κήπος» στα Χανιά Κρήτης, από την ίδρυσή του το 1870  κοσμεί τον Δημοτικό Κήπο της πόλης.
Στις μέρες μας και έχοντας πλέον συμπληρώσει σχεδόν εκατόν πενήντα χρόνια  παρουσίας στον τόπο και διαδρομής στο χρόνο, το Ιστορικό Καφέ «Κήπος» εξακολουθεί να είναι σημείο ιδιαίτερης ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής αναφοράς για την πόλη των Χανίων, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει και να διατηρεί τις διαχρονικές γέφυρες ανθρώπινης επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
Το Ιστορικό Καφέ “Κήπος” έχει αξιοσημείωτη ιστορική διαδρομή, καθώς στο χώρο του έχουν φιλοξενηθεί μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Σοφοκλής Βενιζέλος,  καλλιτέχνες και σημαντικοί άνθρωποι από τους χώρους των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ με μεγάλη επιτυχία έχουν διοργανωθεί και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται διαγωνισμοί φωνητικών ταλέντων, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, φεστιβάλ γαστρονομίας  και  εκδηλώσεις πολιτισμού.
Ο Βασίλης Σταθάκης ανέλαβε ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης και οικοδεσπότης του καφέ «Κήπος» το 1988. Με σεβασμό στην παράδοση, αγάπη και μεράκι, δημιούργησε το 1990 την πρώτη επιχείρηση παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών εστίασης στην Κρήτη, με την επωνυμία «Κήπος Catering».
Το 2005 το «Καφέ Κήπος» οργάνωσε με μοναδική επιτυχία την πρώτη πανελλήνια βραδιά βάφλας, ενώ παράλληλα στο λογότυπο «Κήπος Καφέ» προστέθηκε ο διακριτικός τίτλος «Waffle΄s House», ο οποίος παραχωρείται με την μέθοδο του franchising σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Τον Αύγουστο του 2013, οργανώθηκε και εγκαινιάστηκε στο καφέ «Κήπος» η Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα την ιστορία του χώρου από την ίδρυσή του το 1870 έως και σήμερα.

Η έκθεση φιλοξενείται μόνιμα στους εσωτερικούς χώρους του καφέ,  εμπλουτίζοντας αρμονικά, ως αναπόσπαστο κομμάτι, τη μοναδική ταυτότητα και ατμόσφαιρα του χώρου.
Τον Οκτώβριο του 2012, ο  Βασίλης Σταθάκης, ενημερώνεται, ότι σύμφωνα με έρευνα, βάσει του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης όπως επίσης και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου Χανίων, το καφέ «Κήπος» είναι το μοναδικό ιστορικό καφέ στην Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για την έμπνευση της δημιουργίας του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης.

Goggle έχει ενημερωθεί για τα σωστά στοιχεία διεύθυνσης του καφέ «Κήπος» στο Δημοτικό Κήπο Χανίων και σύντομα θα προβεί στη σχετική διόρθωση της διεύθυνσης στο χάρτη.

Δημοτικός Κήπος Χανίων

Χανιά 73100
Tηλ.: +30 28210 54520
Fax: +30 28210 56260
kiposcafe@kiposcafe.gr
www.kiposcafe.gr

Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;