Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Το Καφενείο «Η Ωραία Ελλάς» στο Μοναστηράκι, έχει ιστορία που ξεκινά από το 1839. Σήμερα λειτουργεί ως «χρονοκάψουλα» για τον επισκέπτη, ο οποίος μεταφέρεται τουλάχιστον έναν αίωνα πίσω, όταν περάσει την πόρτα του Καφέ.
Σύμφωνα με στοιχεία το Καφέ αποτελούσε ένα από τα πιο πολυτελή καφενεία της πόλης, το οποίο εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την αστική κοινωνία της εποχής.
Μάλιστα τον Απρίλη του 1841 ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν επισκέφθηκε την Αθήνα και λέγεται πως πέρασε από το διάσημο Αθηναϊκό Καφέ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ωραία Ελλά»ς αποτέλεσε και τον χώρο που διαμορφωνόταν ως ένα σημείο η ύλη του αντιμοναρχικού φύλλου «Το Μέλλον της Πατρίδας».
Την εποχή της κατοχής στην «Ωραία Ελλάς» έγινε το πρώτο συσσίτιο στην πόλη, ενώ στην πορεία η Γκεστάπο κατέλαβε το κτίριο. Στο υπόγειο του Καφέ μάλιστα βρίσκονται ακόμα σκονισμένα αντικείμενα από εκείνη την εποχή.
Ανάμεσα στους διάσημους επισκέπτες του Καφέ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, ήταν και η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, ο σπουδαίος γερμανός τραγουδιστής Ιβάν Ρεμπρόφ, ο Άγγλος σεφ Τζέιμι Όλιβερ (ο οποίος μάλιστα συμπεριέλαβε το Καφενείο η Ωραία Ελλάς ανάμεσα στα καλύτερα στην πόλη).

Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ

Μητροπόλεως 59, Μοναστηράκι, Αθήνα

0030 21 0321 6850

oraia.ellas@yahoo.com
Facebook

Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;