27 Οκτ Δήλωση Stefano Dοminioni με αφορμή τη συμμετοχή του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, στο 6ο Συμβουλευτικό Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους- 27.10.2016

«To φετινό Συμβουλευτικό Φόρουμ “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 26-27 Οκτωβρίου. To Φόρουμ συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείο Πολιτισμού, το Συμβούλιο της Ευρώπης με τη Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για τις Πολιτιστικές Διαδρομές και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήμασταν στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, ένα μη κερδοσκοπικό σύνδεσμο, με στόχο την ενίσχυση, την προστασία και τη διατήρηση της πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς, με άλλα λόγια, των ιστορικών καφέ, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Βασίλη Σταθάκη και τη κα. Δήμητρα Δονδώρου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τύπου. Το Φόρουμ αποτέλεσε ευκαιρία συνάντησης του Συνδέσμου με υπεύθυνους των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και επαγγελματίες στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Το φόρουμ παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες, εκπρόσωποι πιστοποιημένων διαδρομών και προτεινόμενων πρότζεκτ του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας, αλλά και παρατηρητές και διεθνείς οργανισμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Αρχαιολογικών Χώρων), μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικές και περιφερειακές αρχές, πανεπιστήμια και επαγγελματίες στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού».

Stefano Dominioni

Εκτελεστικός Γραμματέας της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τις Πολιτιστικές Διαδρομές – Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημοκρατίας και Διευθυντής Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών

 Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;