28 Σεπ Αναβολή του Ετήσιου Διεθνούς Συμβουλευτικού Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαγόταν στα Χανιά 7-9 Οκτωβρίου 2020, για τις 5-7 Οκτωβρίου 2022, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί παγκοσμίως και αφορούν τον Covid 19.

Το Eτήσιο Διεθνές Συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαγόταν στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020 αναβάλλεται εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν παγκοσμίως για τον Covid 19, και  θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2022.

Κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεδιασκέψεων, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, συμφώνησαν ότι το σπουδαιότατο συνέδριο των “Πολιτιστικών Διαδρομών” στο οποίο συμμετέχουν περίπου 500 εκπρόσωποι από τουλάχιστον 55 χώρες θα πρέπει να αναβληθεί.
Με σεβασμό στη δημόσια υγεία, οι συνδιοργανωτές του Συνεδρίου (Συμβούλιο της Ευρώπης, ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης) αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή του Συνεδρίου προκειμένου αυτό, να πραγματοποιηθεί τελικά χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του -τη μεγάλη συμμετοχή και αλληλεπίδραση των συνέδρων- σε μια άλλη χρονική συγκυρία που θα προσφέρει σαφή ασφάλεια προς όλους. Ετσι λοιπόν, επιλέχθηκε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής η 5-7 Οκτωβρίου 2022.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα φιλοξενίας του Συνεδρίου ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης. Τον Σεπτέμβριο του 2017, στο ετήσιο Συνέδριο των «Πολιτιστικών Διαδρομών» που διεξήχθη στη μεσαιωνική πόλη Luca της Ιταλίας, ο Βασίλης Σταθάκης, όπου ήταν καλεσμένος ως Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης συζήτησε με τον Πρόεδρο της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Αλφρέντας Ζόμαντας και τον εκτελεστικό γραμματέα της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών Στέφανο Ντομινιόνι την ιδέα να φιλοξενηθεί το Συνέδριο των «Πολιτιστικών Διαδρομών» στα Χανιά, το 2020. Στη συνέχεια ο Βασίλης Σταθάκης ξεκίνησε άμεσα επαφές με το Yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν πραγματικά έμπρακτο ενδιαφέρον και βοήθησαν με κάθε τρόπο την όλη προσπάθεια.
Σημαντικοί αρωγοί στη διοργάνωση είναι επίσης το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Συμβουλευτικού Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Χανιά, σηματοδοτεί ευρύτερη συνεργασία του κ. Σταθάκη με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος του ΕΗΙCA, με αφορμή το Συνέδριο, προέβη και σε προτάσεις που κατέθεσε στην Snežana Samardžić – Marković, Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης και στον  εκτελεστικό γραμματέα της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών Stefano Dominioni  αναφορικά με την δημιουργία γραφείου – παραρτήματος των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά της Κρήτης και την μόνιμη διεξαγωγή του Συνεδρίου των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά.Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;