29 Φεβ Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου επισκέφθηκε το Ιστορικό Καφέ «Κήπος» (22.2.2020)

Το Ιστορικό Καφέ «Κήπος» επισκέφθηκε, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στα Χανιά, η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου. Εκεί αφού ξεναγήθηκε από τον οικοδεσπότη του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), Βασίλη Σταθάκη, η κα Πατουλίδου ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία του Συνδέσμου και για τις προετοιμασίες εν όψει του 10ου Διεθνούς Ετησίου Συνεδρίου “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020. Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας, Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το ΕΒΕΧ και αποτελεί ιδέα και πρόταση του Προέδρου του EHICA.

Κατά την επίσκεψη της, η κα. Πατουλίδου είχε την ευκαιρία να μάθει όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Συνέδριο, αλλά και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του EHICA, o οποίος δραστηριοποιείται πλέον σε 15 χώρες με 62 Ιστορικά Καφέ – μέλη.

Επίσης ο κ. Σταθάκης, ενημέρωσε την κα Πατουλίδου αναφορικά με τη νέα “Πολιτιστική Διαδρομή” με την ονομασία “Δρόμος Ιστορικών Καφέ” η οποία αναμένεται να λάβει πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης μίλησε στην κα Πατουλίδου και για τις προτάσεις που έκανε στον εκτελεστικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Stefano Dominioni, αναφορικά με την δημιουργία γραφείου – παραρτήματος των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά της Κρήτης και την μόνιμη διεξαγωγή του Συνεδρίου των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά.Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;