01 Ιαν Η εκδήλωση του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) για την κοπή της βασιλόπιτας στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» – Σε Ιδρύματα και δομές της πόλης που φιλοξενούν παιδιά το τυχερό «φλουρί» από φέτος (1.1.2020)

Στο κατάμεστο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» πραγματοποιήθηκε ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στη  1.30 το μεσημέρι, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) παρουσία των Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, Θεοφιλεστάτου επίσκοπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού Λιονάκη και ιερείς που τους συνόδευαν.

Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», Ιδρυτής & Πρόεδρος του EHICA κ. Βασίλης Σταθάκης, ο οποίος σε χαιρετισμό που έκανε, εκτός από τις ευχές για μια χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα, μίλησε για την επέτειο των 150 χρόνων του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», επέτειος που θα γιορταστεί αυτή τη χρονιά με κάθε επισημότητα. Εξάλλου η ιστορία και η πολιτιστική διαδρομή του «Κήπου» αποτέλεσε αφετηρία της δημιουργίας του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, ενός Συνδέσμου που ένωσε Καφέ παγκοσμίως και που ήταν η αφορμή για τη φιλοξενία του 10ου Διεθνούς Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Σταθάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των πρωτοβουλιών και δράσεων του EHICA, εστίασε στην φιλοξενία του forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά και –όπως πάντα- ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του.

Ο κ. Σταθάκης ευχαρίστησε επίσης θερμά για την ενεργή αρωγή τους, τόσο απέναντι στον Σύνδεσμο, όσο και όσον αφορά στο Διεθνές Forum του 2020, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος λόγω καταγωγής, αλλά και λόγω της σπουδαιότητας των «Πολιτιστικών Διαδρομών», για όλα όσα προσφέρουν σε έναν τόπο υποστηρίζει το Διεθνές Forum, πολιτικούς και θεσμικούς φορείς και τον απλό κόσμο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του Ιστορικού Καφέ «Κήπος» και του EHICA.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν, εκτός των άλλων, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων και Πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ κ. Γιαννακάκης, ο αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, κ. Λυμπινάκης, διοικητές των στρατιωτικών μονάδων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τυχερό «φλουρί» της βασιλόπιτας, έχει από αυτή τη χρονιά ιδιαίτερη σημασία. Θα δίνεται σε κάποιο Ίδρυμα ή δομή της πόλης μαζί με το δώρο που το συνοδεύει. Έτσι φέτος το φλουρί της πίτας δόθηκε στον πατέρα Αμφιλόχιο, υπεύθυνο της «Στέγης Κοριτσιού» της ΙΜΚΑ, ο οποίος μετά από κλήρωση θα το δώσει σε κάποιο από τα κορίτσια της Στέγης. Το δώρο που συνοδεύει το τυχερό «φλουρί» είναι ένα ταξίδι σε μια πόλη όπου βρίσκεται τουλάχιστον ένα Ιστορικό Καφέ – Μέλος του EHICA!Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;