10 Οκτ Η Ρουμανία είναι η 14η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ο EHICA – 2 ιστορικά Καφέ της Ρουμανίας τα νέα μέλη του EHICA

H Ρουμανία αποτελεί τη 14η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και μια από τις χώρες απ΄όπου θα “περνάει” η Πολιτιστική Διαδρομή “Δρόμος Ιστορικών Καφέ”.
Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, είχε τη χαρά και την τιμή να καλωσορίσει στον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης ένα από τα πλέον ιδιαίτερα Καφέ της Ρουμανίας, το Καφέ που στεγάζεται στο Brukenthal Castle στο Arvig της Ρουμανιας. Με ιστορία που ξεκινά από το 1788, το Καφέ ήταν κάποτε ο αγαπημένος χώρος όπου ο βασιλιάς, με τους ακολούθους του και τους καλεσμένους του απολάμβαναν τον… καφέ τους! Μάλιστα, ο βασιλιάς, λάτρης του καφέ, είχε φροντίσει ώστε στον υπέροχο κήπο του παλατιού να καλλιεργούνται οι αγαπημένες του ποικιλίες καφέ!
Aκολούθησε το Ιστορικό Καφέ Festival ‘39 στη Braşov της Ρουμανιας με ιστορία που ξεκινά από το 1910! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο Καφέ με έντονη ρετρό διάθεση και διακοσμητικά αντικείμενα των περασμένων αιώνων.
Με τα νέα μέλη, τα Ιστορικά Καφέ – μέλη του EHICA ανέρχονται πλέον στα 60, ενώ οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος είναι 14.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, ταξίδεψε στη Ρουμανία με αφορμή το 9o διεθνές συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξήχθη στο Sibiu της Ρουμανίας 2-4 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να παρουσιάσει το 10ο διεθνές συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στα Χανιά 7-9 Οκτωβρίου 2020.

Στη φωτογραφία ο Ιδρυτής & Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, με τον ιδιοκτήτη του Brukenthal Castle Καφέ, Arnold Klingeis
Στη φωτογραφία η ιδιοκτήτρια του Festival ‘39, Sprencz Kunigunda με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του EHICA Βασίλη Σταθάκη!


Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;