28 Ιούλ Επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννας Αγγελοπούλου στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” (14.7.2020)

Το Ιστορικό Καφέ “Κήπος” επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιουλίου η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία ενθουσιάστηκε τόσο με το Ιστορικό Καφέ, όσο και με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του EHICA. Την κα Αγγελοπούλου υποδέχτηκε με μια μαντινάδα και μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από βότανα και λουλούδια της Κρητικής γης ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης & Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, ο οποίος και την ξενάγησε στον χώρο εξηγώντας πώς ο ιδιαίτερος αυτός χώρος, ο “Κήπος”, αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA).

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιτυχίες του EHICA με κορυφαία τη φιλοξενία του 10ου διεθνούς ετήσιου συμβουλευτικού forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαγόταν  μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά.  Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του covid-19, το forum μετατέθηκε για τις 5-7  Οκτωβρίου 2022.

Ο κ Σταθάκης αναφέρθηκε και στην πολιτιστική διαδρομή «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», που στόχο έχει να λειτουργήσει ως «γέφυρα» πολιτιστικής διασύνδεσης των Ιστορικών Καφέ διασφαλίζοντας την προστασία & διατήρηση της πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής & καλλιτεχνικής κληρονομιάς τους. Επίσης φιλοδοξεί να θέσει και επισήμως τα Ιστορικά Καφέ ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία επίσκεψης κάθε πόλης, στο πλαίσιο του εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού, ως ενεργούς θεματοφύλακες της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Επίσης ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA μίλησε για τις προτάσεις που κατέθεσε στην Snežana Samardžić – Marković, Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης και στον  εκτελεστικό γραμματέα της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών Stefano Dominioni  αναφορικά με την δημιουργία γραφείου – παραρτήματος των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά της Κρήτης και την μόνιμη διεξαγωγή του Συνεδρίου των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά.

Από τη μεριά της η κα Αγγελοπούλου δήλωσε ενθουσιασμένη με τον χώρο, είχε πολλές ερωτήσεις για τα αντικείμενα και τις ιστορικές φωτογραφίες που κοσμούν το Καφέ “Κήπος”, ενώ ανέσυρε και παιδικές μνήμες, την ίδια να επισκέπτεται τον “Κήπο” με τον πατέρα της!

Αξίζει να αναφερθεί η αντίδραση της κας Αγγελοπούλου στο καλωσόρισμα του κ. Σταθάκη. Ακούγοντας τα λόγια της μαντινάδας του  “Μην στεναχωρηθείς ποτέ αν κουζουλό σε πούνε/ τα όνειρα των γνωστικών οι κουζουλοί τα ζούνε” γέλασε και είπε πως η ίδια θέλει να είναι ανάμεσα στους “κουζουλούς”!

Τέλος, η κα Αγγελοπούλου και ο κ. Σταθάκης συμφώνησαν ότι η επίσκεψή της στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” σηματοδοτεί και την μελλοντική τους συνεργασία, τόσο με αφορμή  το  “Ελλάδα 2021”, όσο και την Πολιτιστική Διαδρομή “Δρόμος Ιστορικών Καφέ”, αλλά και το Διεθνές Συνέδριο του 2022 που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά.

Η  Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου  με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του EHICA, Βασίλη Σταθάκη στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος”
Από δεξιά: Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, η  Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων & Πρόεδρος της  ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ Γιάννης Γιαννακάκης


Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;