01 Νοέ Συνάντηση του Βασίλη Σταθάκη, Ιδρυτή και Προέδρου του ΕΗΙCA με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού , Γιάννη Γιαννακάκη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Αναστάσιο Αλόγλου με θέμα το επερχόμενο Διεθνές Συνέδριο των “Πολιτιστικών Διαδρομών” που θα διεξαχθεί στα Χανιά, 7-9 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση στο Δήμο Χανίων είχαν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης και ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Αλόγλου με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλη Σταθάκη.

Στόχος της συνάντησης και των συνομιλιών ήταν η διοργάνωση του επερχόμενου Διεθνούς Συνεδρίου των “Πολιτιστικών Διαδρομών” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020, το 10ο ετήσιο διεθνές συμβουλευτικό Συνέδριο «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα φιλοξενηθεί στα Χανιά. Σε αυτό θα συμμετέχουν –εκτός των μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης- εκπρόσωποι από περισσότερες από 50 χώρες, φορείς και ειδικοί στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, κλπ.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης. Τον Σεπτέμβριο του 2017, στο ετήσιο Συνέδριο των «Πολιτιστικών Διαδρομών» που διεξήχθη στη μεσαιωνική πόλη Luca της Ιταλίας, ο Βασίλης Σταθάκης, όπου ήταν καλεσμένος ως Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης συζήτησε με τον Πρόεδρο της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Αλφρέντας Ζόμαντας και τον εκτελεστικό γραμματέα της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών τον κ. Στέφανο Ντομινιόνι την ιδέα να φιλοξενηθεί το Συνέδριο των «Πολιτιστικών Διαδρομών» στα Χανιά, το 2020.

Ο Βασίλης Σταθάκης ξεκίνησε επαφές με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν πραγματικά έμπρακτο ενδιαφέρον και βοήθησαν με κάθε τρόπο την όλη προσπάθεια.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημιουργήθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας. Σημαντικοί αρωγοί στην διοργάνωση είναι επίσης το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ.

Στο ίδιο πλαίσιο φτιάχτηκε και το video της ελληνικής υποψηφιότητας. Ακολούθησε η παρουσίαση της ελληνικής πρότασης στο Λουξεμβούργο στις 18 Απριλίου 2018. Απέναντί μας είχαμε την ισχυρή υποψηφιότητα της Γεωργίας.

Η ελληνική υποψηφιότητα τελικά, κέρδισε τις εντυπώσεις και το Συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τη συνάντηση στον Δήμο, ο κ. Σταθάκης είχε την ευκαιρία να συγχαρεί και επίσημα  τον Δήμαρχο Χανίων, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τον  Αντιδήμαρχο Οικονομικών για την ανάληψη των καθηκόντων τους και να ευχηθεί καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης
O Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του EHICA, Βασίλη Σταθάκη


Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;