25 Φεβ Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” (19.2.2020)

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε το Ιστορικό Καφέ “Κήπος” την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020. Εκεί, μετά την ξενάγηση της στον χώρο από τον οικοδεσπότη του Καφέ, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), Βασίλη Σταθάκη, ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία του Συνδέσμου και για τις προετοιμασίες εν όψει του 10ου Διεθνούς Ετησίου Συνεδρίου “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020. Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας, Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το ΕΒΕΧ και αποτελεί ιδέα και πρόταση του Προέδρου του EHICA.
Κατά την επίσκεψη της, η κα. Μενδώνη είχε την ευκαιρία να μάθει όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Συνέδριο, αλλά και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του EHICA, o οποίος δραστηριοποιείται πλέον σε 15 χώρες με 62 Ιστορικά Καφέ – μέλη.
Επίσης ο κ. Σταθάκης, ενημέρωσε την κ. Μενδώνη αναφορικά με τη νέα “Πολιτιστική Διαδρομή” με την ονομασία “Δρόμος Ιστορικών Καφέ” η οποία αναμένεται να λάβει πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μάλιστα η Υπουργός δήλωσε ενθουσιασμένη με την πρωτοβουλία και δεσμεύθηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην γρήγορη υλοποίησή της.
Παράλληλα ο κ. Σταθάκης ανέφερε αναλυτικά στην κα Μενδώνη τις προτάσεις που έκανε στον εκτελεστικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Stefano Dominioni, αναφορικά με την δημιουργία γραφείου – παραρτήματος των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά της Κρήτης και την μόνιμη διεξαγωγή του Συνεδρίου των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά, προτάσεις που υποσχέθηκε να στηρίξει η κα Υπουργός.
Να υπενθυμίσουμε ότι η κα Μενδώνη ταξίδεψε στα Χανιά με αφορμή την επίσκεψη της στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, τη συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Χανίων και την επίσκεψή της στην Ιερά Πατριαρχιακή και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.


Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;