27 Σεπ Σειρά επισκέψεων του Ιδρυτή & Προέδρου του EHICA, Βασίλη Σταθάκη σε κυβερνητικούς φορείς με σκοπό την ενημέρωση όσον αφορά στο Διεθνές Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στα Χανιά 7-9 Οκτωβρίου 2020

Αλλεπάλληλες επισκέψεις σε κρατικούς φορείς είχε την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης. Στόχος των επισκέψεων ήταν η ενημέρωση όσον αφορά στο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης επισκέφθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου και τον γγ. του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη με τους οποίους είχε θερμές συνομιλίες σχετικά με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης. Κορωνίδα των συνομιλιών ήταν το σημαντικότατο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά. Τόσο ο κ. Θεοχάρης, όσό και οι κ.κ. Φραγκάκης &  Γκερέκου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία, ενώ τόνισαν ότι θα βρίσκονται αρωγοί στην προσπάθεια και πως θα πράξουν όλα όσα χρειάζεται ώστε το Συνέδριο να έχει την αρμόζουσα προβολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις συναντήσεις παρόντες ήσαν και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο ειδικός σύμβουλος Ηλίας Τζιώρας, αλλά και η  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Historic Hotels of Europe – Ιστορικά Ξενοδοχεία Ευρώπης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, Βαρβάρα Αυδή, οι οποίοι επίσης εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις προσπάθειες του EHICA και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλάι του Συνδέσμου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε μάλιστα το ότι ο κ. Φραγκάκης προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις του αφορούσαν τις “Πολιτιστικές Διαδρομές”.
Ο κ. Σταθάκης συνάντησε επίσης τον υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη με τον οποίο είχαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία καθώς ο νέος υφυπουργός ενδιαφέρθηκε τόσο για το Διεθνές Συνέδριο του 2020, όσο και για την δημιουργία του φακέλου της νέας Πολιτιστικής Διαδρομής με την ονομασία “Δρόμος Ιστορικών Καφέ”, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης προς πιστοποίηση.
Να αναφέρουμε δημιουργία της νέας Πολιτιστικής Διαδρομής “Δρόμος Ιστορικών Καφέ” ήταν μια ιδέα του Ιδρυτή και Προέδρου του ΕHICA.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Σταθάκης δεν παρέλειψε να ευχηθεί θερμά σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Από δεξιά, ο γγ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Historic Hotels of Europe – Ιστορικά Ξενοδοχεία Ευρώπης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, Βαρβάρα Αυδή, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΕHICA, Βασίλης Σταθάκης και ο ειδικός σύμβουλος της γ.γ. Τουρισμού, Ηλίας Τζιώρας 
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του ΕHICA, Βασίλη Σταθάκη 
Ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης με τον Ιδρυτή & Πρόεδρο του EHICA, Βασίλη Σταθάκη
Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης με τον Ιδρυτή & Πρόεδρο του EHICA, Βασίλη Σταθάκη 


Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;