25 Ιούλ Επίσκεψη στα Χανιά της κας Snežana Samardžić-Marković Γενικής Διευθύντριας για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (22&23 Ιουλίου 2019) εν όψει της φιλοξενίας του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου “Πολιτιστικές Διαδρομές” του ΣτΕ που θα διεξαχθεί στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020.

Τα Χανιά επισκέφθηκε (22 & 23 Ιουλίου 2019) η Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Snežana Samardžić-Marković  οπου και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA).
 
Στόχος της επίσκεψης της κας Markovic ήταν να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες που αφορούν στο 10ο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές” του ΣτΕ που θα γίνει στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να επισκεφθούν τα Χανιά εκατοντάδες σύνεδροι – εκπρόσωποι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι Εξοχότατοι Πρόεδροι Δημοκρατίας Ελλάδας και Κύπρου, κυβερνητικοί φορείς αλλά και συμμετέχοντες από 55 χώρες, όπου εκτείνεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Markovic είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Συνεδριακό Κέντρο που έχει επιλεγεί για το Forum του 2020, αλλά και ορισμένες από τις επιλογές ξενάγησης της ατζέντας του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Μουσείο Τυπογραφίας, το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης & το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας.
 
Επίσης με αφορμή την επίσκεψή της στα Χανιά, οργανώθηκε Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να έχει την ευκαιρία να εξηγήσει η ίδια τη σημασία που θα έχει για την πόλη η διεξαγωγή του Συνεδρίου το 2020, να αναφέρει τις εντυπώσεις της αλλά και να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις. Μαζί με την κα Snežana Samardžić-Markovićστο πάνελ της Συνέντευξης Τύπου ήταν επίσης o κ. Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κρήτης, ο κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και ο κ. Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA).
 
Τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της όσο και κατά την αναχώρησή της από τα Χανιά η κα Markovic τόνιζε διαρκώς την ικανοποίησή της για την παραδειγματική φιλοξενία, αλλά και την πορεία των εργασιών προετοιμασίας του Συνεδρίου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει έναν έναν ξεχωριστά τους ανθρώπους που συνάντησε, και να ανανεώσει το ραντεβού της με την πόλη για τις 7-9 Οκτωβρίου του 2020, οπότε και θα διεξαχθεί στα Χανιά το 10ο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές” του ΣτΕ
Η καθιερωμένη “οικογενειακή φωτογραφία” πριν από τη Συνέντευξη Τύπου στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος”. Από αριστερά: Τάσος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων,  Snežana Samardžić-Marković, Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κρήτης & Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων
Από τη Συνέντευξη Τύπου στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” – Από αριστερά: Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων, Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κρήτης, Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), & Snežana Samardžić-Marković   , Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης της κας Markovic στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” από τον Ιδιοκτήτη της Επιχείρησης, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) κ. Βασίλη Σταθάκη
Από την επίσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο (Minoa Palace) στον Πλατανιά – Από αριστερά: Snežana Samardžić-Marković   , Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης & Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA)
Από την επίσκεψη στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης  – Από αριστερά: Αντώνης Θυμάκης, Γραμματέας Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA),  Snezana Markovic, Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης & Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ
Aπό την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων – Από αριστερά: Αντώνης Θυμάκης, Γραμματέας του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), Snezana Markovic, Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και η αρχαιολόγος της εφορίας αρχαιοτήτων Χανίων Ευτυχία Πρωτοπαπαδάκη
Από την επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας – Από αριστερά: Γιάννης Γαρεδάκης Ιδρυτής του Μουσείου Τυπογραφίας,  Snežana Samardžić-Marković, Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης & Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA)
Από την επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας – Από αριστερά: Νίκος Πλουμιστάκης, ξεναγός,  Snežana Samardžić-Marković   , Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης & Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA)
Από την επίσκεψη στο Μουσείο Ελευθέριου Βενιζέλου – Από αριστερά: Snežana Samardžić-Marković , Γενική Διευθύντρια για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης & Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA)


Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;