21 Ιούλ Παρουσίαση βιβλίου “Το Διαμαντένιο Σώμα” της Ζοέλ Λοπινό

28.06.2016:

Το νέο βιβλίο της Ζοέλ Λοπινό με τίτλο “Το Διαμαντένιο Σώμα” παρουσιάστηκε στο ιστορικό καφέ “Κήπος”.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις “Καστανιώτη”, ο Ελληνο- Γαλλικός Σύλλογος Χανίων, ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και το βιβλιοπωλείο “Μικρό καράβι”.

Την παρουσίαση της έκδοσης χαιρέτισαν η πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων, Στέλλα Κουτσουπάκη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης, ο οποίος προσέφερε στη συγγραφέα το αναμνηστικό πιάτο EHICA- European Historic Cafés Association, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Με τη συγγραφέα συνομίλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο δικηγόρος Γρηγόρης Τζανάκης, καθώς στο νέο της βιβλίο η Ζοέλ Λοπινό,  προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της ύπαρξης, απελευθερώνοντας τη από τους περιορισμούς του υποσυνείδητου, φέρνοντας στη ζωή μας θετική ροή και ευτυχία.
Η συγγραφέας του μπέστ σέλλερ, «Η αγριλιά», μέσα από το νέα έκδοση, φωτίζει το μονοπάτι προς την ευτυχία θέτοντας ερωτήματα όπως:
“Αν σταματούσαμε να ζούμε σαν θύματα, πώς θα ήταν η ζωή μας; Αν πιστεύαμε στον εαυτό μας, ποιες επιλογές θα είχαμε κάνει; Αν οι σκέψεις μας, αντί να γκρεμίζουν, έχτιζαν; Αν αγαπούσαμε πραγματικά;”
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα για τη συγγραφέα Ζοέλ Λοπινό
Γαλλίδα με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολμώντας να γράφει σε μια γλώσσα που δεν είναι μητρική της.
Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια και είναι μητέρα, τεσσάρων παιδιών.
Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων, παραμυθιών και θεατρικών έργων για παιδιά. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και μαχητική στα θέματα του ρατσισμού, της ισότητας των δύο φύλων, της κακοποίησης παιδιών και γυναικών, έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως επίσης και ομιλίες σε πανεπιστήμια και σε σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.
Άλλα βιβλία της είναι: Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι (1998), Πιάσε τ’ άστρα της ζωής (2000), Τι ήθελα και παντρεύτηκα! (2001), Το χάδι του ανέμου (2002), Η γέφυρα της αγάπης (2003), Το μεγάλο όνειρο (2006), Χάρτινος έρωτας (2007), Το άρωμα του λωτού (2010) και Αυτό το σπίτι είσαι εσύ (2012).



Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;