30 Μαΐ Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA επίσημος καλεσμένος ομιλητής στο Λουλέ της Πορτογαλίας για την επέτειο των 90 χρόνων του Ιστορικού Café Calcinha (5.6.2019)

Στην Πορτογαλία θα βρίσκεται μεταξύ 3-7 Ιουνίου 2019 ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης εκπροσωπώντας τον EHICA.
Ο κ. Σταθάκης μεταβαίνει στην Πορτογαλία, ως επίσημος καλεσμένος του Δήμου του Λουλέ, προκειμένου να βρίσκεται και να μιλήσει στις 5 Ιουνίου 2019, στην επετειακή εκδήλωση που θα γίνει για το Ιστορικό Καφέ Calcinha.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA έχει προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο του Λουλέ, Vitor Aleixo, στο Δημαρχείο της πόλης.
Στη συνέχεια, ο κ. Σταθάκης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί και να συνομιλήσει με ιδιοκτήτες Ιστορικών Καφέ στην Λισαβόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιστορικό Café Calcinha είναι «αντίγραφο» ενός παλιού βραζιλιάνικου Καφέ. Λειτουργεί από το 1927 και είναι σχεδόν αμετάβλητο από τότε. Το εσωτερικό του είναι πανέμορφο, με art deco και μαρμάρινα τραπέζια. Επίσης στο χώρο του Καφέ παρουσιάζονται συχνά live fado. Το Καφέ έχει στον εξωτερικό του χώρο ένα άγαλμα που απεικονίζει τον António Aleixo, ποιητή των αρχών του 20ου αιώνα, και θαμώνα του συγκεκριμένου Καφέ.Επιθυμείτε να γίνετε μέλος;