10 Μαΐ Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης στην Πορτογαλία – Συνδιοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Συμβολή των Ιστορικών Καφέ στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Ευρώπης» στην Κοίμπρα – Καλοσώρισμα νέων μελών στο Ehica – 20 & 21/4/2018

Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, παραβρέθηκε στην Πορτογαλία (20-22 Απριλίου) στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης ευρωπαϊκού συνεδρίου με θέμα «Συμβολή των Ιστορικών Καφέ στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Ευρώπης».
Στόχος του Συνεδρίου ήταν η συζήτηση γύρω από την θεματική των Ιστορικών Καφέ ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο τουριστικής αξιοποίησης και προβολής των Ιστορικών Καφέ.
Στο συνέδριο συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα που αφορούν την «Πολιτιστική Διαδρομή» των Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, μια διαδρομή που ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργείται και φιλοδοξεί να πάρει την έγκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ehica, Βασίλης Σταθάκης, ενώ τον Συνδέσμο Ιστορικών Καφέ Πορτογαλίας εκπροσπωπησε ο Vitor Marques, ιδιοκτήτης του Ιστορικού Καφέ Santa Cruz, όπου πραγματοποιήθηκε μέρος  του Συνεδρίου.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν επίσης επίσημοι εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού και τουρισμού, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και –όπως ήταν φυσικό- πολλοί ιδιοκτήτες ιστορικών καφέ από Πορτογαλία και Ισπανία.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης είχε τη χαρά να υποδεχτεί επισήμως 8 νέα μέλη, ιστορικά καφέ από την Πορτογαλία και την Ισπανία με σπουδαία πολιτιστική πορεία και εντυπωσιακή ιστορία.
Το συνέδριο έγινε στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και της εβδομάδας πολιτισμού που γιορτάστηκε με ποικίλες εκδηλώσεις στην Κοίμπρα.
Συνδιοργανώθηκε από το Ιστορικό Πανεπιστήμιο της Κοίμπρα, τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (Ehica), τον τομέα Υλικής και Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO και τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Πορτογαλίας.

Από δεξιά – Βασίλης Σταθάκης, Πρόεδρος του EHICA, Vitor Marques, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Πορτογαλίας και Fernando Franjo, δημοσιογράφος

Από αριστερά – o Βασίλης Σταθάκης, Πρόεδρος του EHICA και ο Vitor Marques, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Πορτογαλίας, καλωσορίζουν νέα μέλη στον ΕHICA

Όλοι οι σύνεδροι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μουσείο της Κοίμπρα

Από δεξιά- Fernando Franjo, δημοσιογράφος, Vitor Marques, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Πορτογαλίας και Bασίλης Σταθάκης, Πρόεδρος του EHICAΕπιθυμείτε να γίνετε μέλος;